boekweitpapje als ontbijt

Image

Deze ochtend at ik dit boekweitpapje met frambozen en pompoenzaden. Vaak ga ik voor havermout in de ochtend, welk laatste gelukkig sinds enige tijd haar geitenwollensokkengehalte verloor. Echter is boekweit ook een lekkere en voedzame afwisseling in de plaats van havermout in de ochtend.

Boekweit lijkt op een graan maar is eigenlijk een plant. Boekweit is goed voor de bloedvaten (tegen last van hoge bloeddruk), zit boordevol vezels (wat o.a. goed is tegen darmkanker) en bevat lignanen (wat borstkanker tegengaat).

Frambozen bevatten veel tannine (dit is een antioxidant,  hetgeen vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maakt (zoals DNA-en celschade)). Frambozen zijn trouwens ook het perfecte food  voor sporters (bevat cyanidine-3-glucosylrutinoside wat een stof is die het spierherstel na grote fysieke inspanningen bevordert).

Recept:

Neem de avond voordien ongeveer 40 à 50 gr boekweitschilfers (verschilt van vlokken; is veel dunner) en giet daarover melk tot de boekweit onderstaat. Voeg er wat kaneel aan toe (hoeveelheid naar wens) en laat een nachtje in de koelkast rusten (en dus een papje worden). De volgende ochtend voeg je dus enkel je toppings toe waarbij ik deze ochtend gekozen had voor frambozen, pompoenzaden en kokoschips.

Voordeel is dus ook dat je er geen werk aan hebt ’s morgens!

Smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “boekweitpapje als ontbijt

  1. Céline Zandecki zegt:

    Dag Klara,
    Super tof idee en een goed & gezond ontbijt tijdens de examens! 🙂
    ’t Is altijd fijn als iemand uw horizon verbreedt, op welk vlak dan ook.
    Veel liefs van een trouwe Klaraskitchenblogvolger!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s