It’s pizza time

pizza 2pizza 1

Om nog in de Italiaanse sfeer te blijven, maakten we deze pizza’s bij onze terugkomst. Dit hoort niet echt tot mijn gezondste gerechtjes maar door de pizza’s eenvoudig te beleggen (passata, mozzarella, basilicum) (en dus overbodige beleg zoals hesp en dergelijke te vermijden) en er een salade bij te serveren, maken we er toch een gezondere variant van! Bovendien gebruik ik veel look in de passata en look is zeer gezond.

Look bevordert je bloedsomloop, verlaagt je cholesterol en een te hoge bloeddruk. Bovendien verhoogt ze je weerstand door de antibacteriële werking. Look bevat bovendien veel anti-oxidanten, wat goed is om het verouderingsproces te vertragen.

Voor twee kleine pizza’s:

Deeg:

 • – 250 gr bloem
 • – 90 gr lauw water
 • – 50 gr melk
 • – 15 gr verse gist
 • – 15 gr olijfolie
 • – 8 gr zout

Beleg:

 • – Passata: je kan deze zelf maken maar deze keer gebruikt ik er uit blik, zijnde van het merk MUTTI, dewelke ik enkel maar kan aanraden. De passata werd wel even voorgekookt met een aantal teentjes look en wat piment d’espelette (mm heerlijk!)
 • – 1 Mozzarella di bufala
 • – basilicumblaadjes (vers uit de tuin!): hoe meer hoe beter

Salade:

 • – rucola
 • – veel kerstomaatjes

Bereiding:

 • – Deeg maken: alle ingrediënten samenvoegen en kneden. Ik heb voor het kneedproces een thermomix gebruikt. Het deeg laten rijzen tot het in hoeveelheid is verdubbeld en op dat ogenblik het in twee verdelen. Het nog een twintigtalminuutjes laten rijzen onder een handdoek en het deeg nadien uitrollen tot pizza’s.
 • – De pizza’s beleggen met de passata
 • – In de oven 250 graden, 7tal minuten
 • – Uit de oven halen en onmiddellijk beleggen met de mozzarella en basilicum
 • – Serveren met rucola en kerstomaatjes

Wij dronken er een wijntje bij dat we meekregen van onze B&B.

Smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “It’s pizza time

 1. Vic zegt:

  Hi Klara, hoe rol je het deeg uit? Met welk materiaal (een deegrol)? Direct op bakpapier voor in de oven of eerst op een houten plank (plakt dat dan niet)? Ik probeerde het maar mijn deeg was te dik 🙂 Thanks allesinds voor alle top-receptjes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s