gezonde blueberry muffins

muffins blueberry

Het ligt in onze natuur om af en toe zin te hebben in zoet, daar kunnen we niets aan veranderen.  Af en toe eens snoepen is dan ook geen probleem, zeker niet wanneer we verantwoord snoepen. Vandaag maakte ik deze blueberry muffins met havermout als dessert en tevens als ontbijt voor morgen. Als je niet veel tijd hebt om te ontbijten is dit een ideaal (gezond) ontbijt om reeds de avond voordien te maken en op te eten in de auto op weg naar het werk.

Ingrediënten (voor een tiental muffins):

100 Gr havermout, 50 Gr speltbloem, 2 bananen, 100 Gr soyayoghurt natuur (zonder suiker), 2 eieren, 2 theelepels bakpoeder, 2 grote eetlepels honing (of agavesiroop), halve theelepel kaneel, blauwe bessen (hoeveelheid naar wens: ik gebruikte er ongeveer 7 bessen per muffin).

Bereiding:

Alle ingrediënten in de blender behalve de blauwe bessen. Nadien er de blauwe bessen doorroeren. Uw beslag in vormpjes doen en bakken gedurende 25 à 30 minuten op 180 gr.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s