Met gandaham gevulde ravioli en een pikante tomatensaus

ravioligrootravioliklein

Dit gerechtje past iets minder in het thema van mijn blog want het is niet echt ‘snel klaar’ te noemen. De ravioli’s maak je dus misschien best op een weekendavond.

Je kan de ravioli puur eten zonder saus (of bijvoorbeeld met wat truffelolie). Omdat ik het echter niet kan laten om dagelijks mijn portie groentjes binnen te krijgen, maakte ik er vlug een verse pikante tomatensaus bij.

Pastadeeg (voor twee personen grote eters): 250 gr bloem (best is semola te gebruiken), 1 eitje, ongeveer 50 ml water en een theelepel zeezout mengen -> kneden (met de kneedmachine of met de handen gedurende tien minuten) -> laten rusten gedurende 30 minuten in plastic folie -> verdelen in acht bolletjes -> elk bolletje met een deegrol uitrollen -> een raviolivorm nemen en een eerste pastavel leggen en de holtes d.m.v. een klein lepeltje met de vulling vullen en daarop een tweede pastavel leggen en goed aanduwen (zie foto). De vorm omkeren op een plank en nadien met een pastarollertje de ravioli’s mooi van elkaar los snijden. -> koken gedurende 3,5 minuten in kokend water met zout.

voor de vulling: gandaham in kleine stukjes gesneden (voldoende klein want anders zal je in de ene ravioli geen en in de andere te veel ham hebben) mengen met ricotta, geitenkaas. Kruiden met p&z en klein gesneden verse basilicum toevoegen. Eventueel kan je ook wat truffelolie toevoegen.

Smakelijk !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s