Aubergine gevuld met tomatensaus en kikkererwten

gevuldeaubergine

Ingrediënten voor twee personen:

2 aubergines, 1 blik gepelde tomaten, 1 pakje trostomaten, kurkuma, italiaanse kruiden, p&z, 2 teentjes look, 3 sjalotjes, 2 paprika’s, 1 zakje parmezaan, 1 pot gekookte kikkererwten, 4 eetlepels ricotta, 4 sneetjes parmaham.

Bereiding:

– De oven verwarmen op 200 graden en onmiddellijk je aubergines in één geheel op een rooster leggen in deze oven (je moet niet wachten tot de oven helemaal voorverwarmd is: als ik thuiskom van het werk, wil ik zo snel mogelijk eten: ik doe de aubergines daarom onmiddellijk de oven in zodat deze al licht kunnen garen).

– intussen maak je uw tomatensaus: 2 teentjes look en 3 sjalotjes fijnsnijden en bakken in olijfolie; 2 gele of rode paprika’s fijnsnijden en meebakken; 1 blik gepelde tomaten en 1 pakje kleine trostomaatjes (in kwartjes gesneden) toevoegen. Alles laten koken. Kruiden met p&z, italiaanse kruiden en kurkuma. Als het klaar is, van het vuur zetten en er de kikkererwten doorroeren.

– Als het vel van de aubergine wat begint te rimpelen (ongeveer na  20 à 30 minuten, afhankelijk van hoe snel je oven opwarmt), haal je deze uit de oven; de aubergines dwars in twee snijden; deze gedeeltelijk uitlepelen en deze restjes bij uw tomatensaus voegen; de aubergines vullen met uw tomaten-kikkererwten-saus; de rest van de saus rond de aubergines in de ovenschaal gieten. Op deze vulling leg je wat ricotta, daarop een schelletje parmaham en daarop parmezaanse kaas.

De ovenschaal in de oven op 200 graden gedurende 15 à 20 minuten.

Smakelijk !

Kikkererwten? Kikkererwten zijn zeer gezond: ze bevatten veel mineralen, veel mangaan en ook koper, fosfor en ijzer. Er zitten ook veel vezels en proteïnen in.

Advertenties

4 gedachtes over “Aubergine gevuld met tomatensaus en kikkererwten

    • Dat kan zeker! Kikkererwten zijn wel perfecte vleesvervangers dus de voedingsstoffen van vlees heb je dan niet meer nodig. Maar het kan zeker lekker zijn. Misschien met kippengehakt proberen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s