Courgetti met avocadopesto, tomaatjes en champignons

image

Dit gerecht bestaat buiten de Griekse yoghurt en wat parmezaan enkel uit groenten en noten, gezonder gaat het echt niet worden! Met dit gerechtje kom je bovendien gemakkelijk aan je minimum dagelijkse hoeveelheid groenten (maar liefst 150 Gr spinazie, 1 avocado, 125 gr champignons, 15tal tomaatjes en 2 courgettes per persoon (!).

Voor dit gerecht heb je wel een mandoline of spiraalsnijder nodig (met een dunschiller krijg je nooit hetzelfde effect, je moet immers echt dezelfde structuur verkrijgen als pasta).

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 sjalotje

– 250 gr champignons

– 400 gr kerstomaatjes

– 2 teentjes look

– olijfolie

– spinazie 300 gr

– 2 rijpe avocado’s

– 3 à 4 handen pijnboompitjes

– p&z, provençaalse kruiden

– parmezaan geraspt 40 gr

– 1 potje griekse yoghurt

– 4 courgettes (4 courgettes lijkt veel maar dat is het echt niet nu de slierten onmiddellijk krimpen bij het koken).

Bereiding:

– sjalotje fijnsnijden en aanbakken in olijfolie; champginons wassen, in vier snijden en meebakken, kerstomaatjes toevoegen, kruiden met peper, zout en provençaalse kruiden en kort laten meebakken; opzij zetten (en nog eens op het vuur verwarmen net voordat de avocadosaus klaar is).

– je maakt de courgetti van de 4 courgettes met een mandoline of een ‘spiraalsnijder’ (ik gebruik de “super lurch spirali” ); je zet een pot met water en zout op het vuur en wanneer het water kookt, kook je de courgetti 1 minuut maximum (wacht dus tot je saus klaar is gezien de courgetti op 1 minuutje of zelfs minder gekookt is);

– de pijnboompitjes roosteren (zonder vetstof); zet opzij.

– de avocadosaus maken: 2 teentjes look fijnsnijden en bakken in flink wat olijfolie en de spinazie toevoegen totdat deze geslonken is; kruiden met peper en zout -> dit mengsel in de blender en daarbij de avocado’s, 2/3de van de pijnboompitjes, de griekse yoghurt, p&z en 30 gr parmezaan doen;

– de geroosterde pijnboompitjes en de rest van de parmezaan gebruiken als topping samen met de saus van tomaatjes en champginons.

Smakelijk !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s