Pompoenlasagne zonder pasta

pompoenlasagne3
pompoenlasagne2
pompoenlasagne1

Vandaag maakte ik deze pompoenlasagne zonder pasta. Ik heb heel veel werk deze week (en dus ook weinig slaap) en kan dus wel wat extra groentjes gebruiken om mijn immuunsysteem op pijl te houden.

Deze lasagne is gemaakt van gegrilde aubergine en courgette (deze vervangen de pastalaagjes van een traditionele lasagne) en pompoenpuree.

Pompoen is zeer gezond: pompoen bestrijdt kanker en is zeer goed voor ons immuunsysteem.

Ingrediënten voor twee personen: 600 gr à 700 gr pompoen geschild, 2 teentjes look, 1 ajuin, 3 wortels, 2 courgettes, 2 aubergines, 1 zakje parmezaan, 1 mozzarella, ricotta +/- 350 gr, kerstomaatjes, P&z, provençaalse kruiden, cayennepeper, kurkuma, groentebouillonblokje, nootmuskaat, pompoenpitten

 • – pompoenpuree maken: 2 teentjes look en 1 ajuin fijn snijden en bakken in olijfolie; de wortelen schillen en fijnsnijden en meebakken in de olijfolie; pompoen in kleine blokjes snijden en meebakken in de olijfolie; alles bakken tot gaar is; pureren samen met nootmuskaat, groentebouillon, cayennepeper, kurkuma, p&z ;
 • – Courgette fijn snijden in de lengte (zie foto) en bakken in olijfolie, kruiden met p&z en provençaalse kruiden ;
 • – Aubergine idem ;
 • – Kerstomaatjes halveren en in een pan met wat olijfolie bakken; kruiden met p&z en provençaalse kruiden; ricotta bijvoegen en roeren ;
 • – Laagjes bouwen: beginnen met een klein beetje ricotta; laagje gegrilde courgette; laagje pompoenpuree; laagje gegrilde aubergine; laagje ricotta-tomaat-mengsel ; courgette; pompoenpuree : aubergine; ricotta-tomaat-mengsel; eindigen met mozzarella en flink wat parmezaan ; pompoenpitten over strooien;
 • – In de voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 15 minuutjes (laatste twee minuutjes op grillstand)

Smakelijk !

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. misssexandthecity schreef:

  Dat wordt ten huize sex and the city volgend weekend op de menu gezet,,..

  1. klarastorme schreef:

   tof! bedankt voor je leuke reacties.

 2. Foodlover schreef:

  WAW!
  Ik heb dit gisteren klaargemaakt, nu met het koudere weer en het aangebroken pompoenseizoen, en het smaakte ongelooflijk! Ik miste echt waar niets, geen vlees of geen pasta. De pompoenpuree was heerlijk (ik wist niet eens dat ik zo graag pompoen lustte 😉 ), dit in combinatie met de mozzarella en het ricotta-mozarrella sausje; De aubergine en courgette vormden de ideale vervanger van de pasta, en de toppings parmezaan en zaden maakten het af. Een dikke 10 op 10 voor het eten, dat direct ook sfeer en gezelligheid met zich meebracht! Dankjewel om zo’n pracht van een recept te delen ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s