Quesadillas met guacamole, kip, zoete aardappel en geitenkaas

quesa3quesa2

quesa1

My new favorite dish, Quesadillas met guacamole, kip, zoete aardappelfrietjes en geitenkaas. Heerlijk en toch gemaakt met enkel gezonde ingrediënten (ik gebruik whole wheat tortillas).

De zoete aardappel is een echte superfood. Ze bevat heel wat voedingsvezels, vitamines (vitamine A, C en B6) en is rijk aan mineralen (calcium, foliumzuur en kalium). De zoete aardappel bevat bovendien weinig vetten en is vrij van cholesterol. De antioxidanten in zoete aardappel zouden een gunstige werking hebben bij het voorkomen van ziektes zoals kanker. Het antioxidant betacaroteen beschermt je huid tegen U.V.-schade die huidveroudering veroorzaakt. De grote hoeveelheid voedingsvezels zorgen tot slot ook voor een trage verbranding van de koolhydraten waardoor je langer een vol gevoel houdt en meer energie hebt.

Ingredienten per persoon :
1 zoete aardappel
6tal pijpajuintjes
150 Gr kippenhaasjes
Paprikakruiden, zeezout, olijfolie, peper.
Geitenkaasbouche 6tal plakjes (50 Gr ongeveer)
Koriander handje vol
Een halve groene chilipeper zonder zaadjes
8tal kerstomaatjes
1,5 limoen
1,5 avocado, 2 whole wheat tortillas

Bereiding:
– oven voorverwarmen op 190 graden; zoete aardappel wassen en in reepjes snijden (niet schillen); deze reepjes leggen op bakpapier op een bakplaat en hierover flink wat olijfolie gieten en kruiden met flink wat paprikakruiden en zeezout; in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten; zet opzij.
– de kip in kleine blokjes snijden en langs beide kanten kort maar krachtig bakken in olijfolie; kruiden met peper; opzij zetten (pan bijhouden).
– avocado pletten met een vork en hieraan zeezout, peper, fijngesneden koriander, limoensap, fijngesneden pijpajuintjes, fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes) en de gehalveerde kerstomaatjes toevoegen.
– neem de pan waarin je de kip had gebakken (hierin zit nog een restantje olijfolie en dat is voldoende), neem een tortilla en leg deze in de pan en beleg met de guacamole, hierop de kip, hierop sneetjes geitenkaas en hierop zoete aardappel (zie foto) vouw toe (en druk er een beetje op) en bak in deze pan elke kant een minuutje.

Smakelijk!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Vic schreef:

  Echte aanrader!! Heerlijke mix met de zoete aardappel en de geitenkaas bij de avocado! 🙂

 2. Chateligne schreef:

  Yep, alweer tested & approved. Had wel te ongelijkmatige frietjes gesneden vd zoete aardappel, waardoor ze niet allemaal tegelijk gaar waren. Beetje keukenkluns eigenlijk, dus mijn gezin zou heel vreemd opkijken moest ik een perfecte maaltijd opdienen 🙂

 3. Tine De Nys schreef:

  heel lekker 🙂 de combinatie met de zoete aardappel ook, gezond gerechtje 🙂

 4. Broer Adriaan schreef:

  Birgit en ik hebben het deze avond gemaakt! Echt een superlekkere combinatie! Ik doe er nog beetje meer pepers bij om het wat pikanter te hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s