Pladijsfilet met peterseliepuree, tomaat en courgette

pladijs

Bepaalde goede gewoontes kan je aanleren zoals het eten van vis. Tot nog geen jaar geleden at ik nooit vis behalve zalm (en eventueel tonijn of een sole meunière). Intussen geniet ik echt van zowel het maken als het eten van vis.

Dit weekend geïnspireerd door een visgerecht van meus, maakte ik hiervan mijn eigen versie (met dus uiteraard o.m. meer groentjes).

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 sjalotjes, 2 teentjes look
– 200 Gr kerstomaatjes
– 2 courgettes
– 1,5 bussel platte peterselie fijngehakt in de blender (of met een mes)
– zeste van 1 limoen, zeste van 1 citroen
– 4 pladijsfilets
– 6tal aardappelen, 1 ei, scheut melk, klontje boter
– olijfolie
– parmezaan 40 Gr gemalen
– panko 40 Gr
– optioneel: aceto balsamico, rucola, citroen
– peper, zout

Bereiding:
– meng de panko, parmezaan, de zeste van citroen en de zeste van limoen met flink wat olijfolie; neem de pladijsfilets en leg ze op een bakplaat en kruid ze met peper en zout en bedek ze met het pankomengsel; warm de oven voor op 200 graden en wanneer voorverwarmd (en wanneer je bijna klaar bent met de rest van dit recept) doe je de visfilets de oven in gedurende een 8tal minuutjes.

– schil de aardappelen, kook in water tot ze voldoende zacht zijn; giet het water af en stamp tot puree met een scheut melk, een klontje boter, peper, zout, een eitje, en roer hierdoor de fijngehakte peterselie (laat een klein beetje peterselie over voor bij de tomaatjes).

– snij de sjalotjes en de look en stoof aan in een pan met olijfolie; halveer de kerstomaatjes en voeg toe; snij de courgettes in slierten (ik deed dit met behulp van een spiraalsnijdermachine; indien je dat niet hebt kan je de courgette uiteraard ook in blokjes snijden); aanstoven gedurende een vijftal minuutjes; kruiden met peper en zout en de overige peterselie eraan toevoegen.

– serveren met eventueel wat aceto balsamico over je courgette; rucola en extra citroen voor op je vis.

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s