haversmoothie

Image

Na de pintjes van gisteren uit dank voor de overwinning van België tegen Rusland (om nog maar van de frieten en de hamburgers enz. van nadien te zwijgen), koos ik deze ochtend voor deze haversmoothie met meteen ook mijn dagelijkse hoeveelheid fruit. Omdat ik er ook voor koos iets langer te slapen (daar waar ik normaalgezien steeds ruim te tijd neem voor mijn ontbijt), nam ik deze smoothie mee in de auto in mijn “masontumblerjar” (van Aladdin) (oftewel mijn kitscherige maar volledig isolerende en zeer gemakkelijk om mee te nemen beker).

Haver is te onderscheiden van havermout (van haver wordt na een aantal bewerkingen havermout gemaakt). Haver is rustgevend (het kalmeert en ontspant zonder dat je in slaap valt). Het wordt ingezet tegen slapeloosheid, examenvrees, stress, zenuwachtigheid, prikkelbaarheid en overspannenheid.

Haver is goed voor je concentratie en daar ga ik op deze maandag goed gebruik van kunnen maken!

Ingrediënten:

– 1 banaan

– 1 groot hand aardbeien

– 1 perzik (geschild)

– 1 appel (geschild)

– 4 eetlepels haver

– melk toevoegen (ik gebruik sojamelk of almondmelk maar je kan gerust gewone melk gebruiken) (hoeveelheid naar wens: afhankelijk van hoe vloeibaar je de smoothie wenst).

Bereiding: alles in de blender.

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s