lauwe zomerse salade

lauwe zomerse saladeLieve blogvrienden,

Net terug uit Italië en Frankrijk dus opnieuw klaar om terug actief receptjes te posten. Dank je voor de vele sms’jes die ik kreeg van diegenen die intussen mijn receptjes aan het maken waren, daarom doe ik dit zo graag! Ik was van plan tijdens de reis toch minstens één post op deze blog te plaatsen gezien ik dacht dat ik af en toe wel eens zou koken omdat ik mijn groentjes zou missen.. maar… dit bleek helemaal niet nodig te zijn. Italië heeft echt een heerlijke en gezonde keuken! Naast de overheerlijke verse pasta’s (maar ook vlees, zoals ‘tagliata’ die ik mocht ontdekken), kan je in bijna ieder restaurant gegrilde groentjes als bijgerecht bestellen. Dit deed ik dan ook. Samen met de fruitsla die ik wel iedere ochtend maakte, had ik dus toch het gevoel voldoende fruit en groenten te hebben gegeten.

Eenmaal maakte ik deze zeer gemakkelijke salade omdat we eens een dagje aan het zwembad zijn gebleven.

Ingrediënten:

 • – 1 mozzarella di bufala
 • – rucola hoeveelheid naar wens
 • – 1 courgette
 • – 1 of 2 teentjes look
 • – 1 à 2 sjalotjes
 • – tomaatjes
 • – pijnboompitjes (in een pan geroosterd zonder vetstof)

Bereiding:

 • – snij de courgette in kleine stukken en bak in olijfolie.
 • – snij de look en sjalot in kleine stukjes en doe erbij in de pan en bak mee.
 • – Haal de pan van het vuur en doe daarin de in blokjes gesneden mozzarella zodat deze nog even meebakken (heel kort), samen met de rucola (zodat die ook heel kort een beetje slinkt). Daarbij voeg je ook de in stukken gesneden tomaat en de geroosterde pijnboompitjes.
 • – Kruid naar wens met peper en zout en nog wat olijfolie (en eventueel ook wat aceto balsamico)

Smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s