4 x Ontbijtjes

imageDeze week heb ik voor jullie mijn ontbijtdagboek bijgehouden. Ook ontbijten kan immers zeer gevarieerd zijn en daartoe wil ik jullie graag inspireren. Ik kan het me absoluut niet meer inbeelden dat ik iedere ochtend een boterham of een kom cornflakes zou eten :-).

Op maandag en dinsdag at ik een havermoutpapje met rode vruchten: havermout met havermelk (of gewone melk) opwarmen in de microgolf en nadien de rode vruchten (frambozen, braambessen, aardbeien, rode bessen, blauwe bessen) toevoegen. Zeker blauwe bessen zijn absoluut een superfood! Havermout geeft je lang een verzadigd gevoel (en geen suikerpieken zoals die door tarwe wel worden veroorzaakt).

Op woensdag koos ik voor een haver-frambozen-smoothie:

100 Gr frambozen, 2 handjes aardbeien, 1 appel, gojibessen, chiazaden, 4 à 5 eetlepels haver, 1 eetlepel agavesiroop, 2 lepels yoghurt, 1 brikje almondmelk.

Donderdag at ik fruitsla (perzik, aardbei, kiwi, rode bessen…) waarbij ik iets nieuws uitprobeerde, zijnde alpro soja yoghurt met aardbei en rabarber (zie foto). Daarbij voegde ik nog een paar eetlepels van mijn zelf gemaakte granola. Ik vond het zelf superlekker!

Vrijdag koos ik voor een mango-vanille-smoothie:

1 mango, 1 kiwi, 1 appelsien, 1 banaan, 1 brikje alpro soja vanille (ook dit laatste testte ik voor de eerste maal en ik vond het zeer lekker).

Smakelijk en een zalig weekend gewenst!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s