champignonburger met wortelpuree

champi 3champi 2champi 1

Vandaag had ik zin in een burger en in champignons. Dit weekend had ik echter al een overdosis vlees gegeten en daarom kwam ik op een ‘champignonburger’. Ik heb het normaal niet zo voor vegetarische burgers maar eens zelf een burger vooral gebaseerd op groenten proberen maken, kon ik toch niet laten. Ik keek wat ik nog in mijn koelkast had en het resultaat mocht er zijn. Ik vond het zelf eigenlijk heerlijk en ik miste mijn vlees niet.

 

Ingrediënten voor 2 personen (4 kleine burgertjes): 500 gr champignons, 1 rode ajuin, 2 teentjes look, provençaalse kruiden, 1 theelepel champignonbouillon (als je er geen kan vinden, is groentenbouillon ook goed), 6tal grote eetlepels speltmeel, 40 gr gemalen parmezaan, 1 ei, peper, zout, 1 kg wortelen.

 

Bereiding:

De wortelpuree:

 • – Schil de wortelen en stoom ze (of kook ze);
 • – Wanneer de wortelen voldoende gaar zijn, mix ze samen met peper, zout en provençaalse kruiden.

De champignonburgers:

 • – Snij de rode ajuin en de teentjes look klein en bak in olijfolie;
 • – Snij de champignons zeer klein, voeg ze toe en laat goed meebakken. Kruid ze met p&z, provençaalse kruiden en voeg de bouillon toe;
 • – Neem een kom en doe hierin het speltmeel, de parmezaan, het ei en de champignons en meng alles goed tot een kleverig geheel;
 • – Neem 1 grote eetlepel mengsel per burgertje en druk licht aan in een anti-aanbakpan en bak deze aan langs beide kanten in olijfolie.

 

Smakelijk !

 

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. An-Katrien schreef:

  Het Klara, heb je een voorstel als vervanger van het speltmeel? Is tarwebloem gebruiken een grote verandering?

  1. klarastorme schreef:

   Tarwebloem kan perfect !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s