Wortelsalade en het verhaal van de negatieve calorieën

wortelsalade
Ik twijfelde of deze lunch wel blogwaardig was nu ieder van jullie wellicht al deze salade (die enkel uit wat rauwkost en kipfilet bestaat) heeft gemaakt. Toch gooi ik deze salade op mijn blog omdat ik graag even het positieve aan rauwe wortelen in de verf wens te zetten.
Rauwe wortelen zijn het prototype van negatieve calorieën. Dit betekent dat wortelen een zodanig laag calorieniveau bevatten dat het meer energie kost om ze te verbranden dan ze werkelijk aan calorieën bevatten. Wanneer je bijvoorbeeld 1 rauwe wortel eet, zal je lichaam naast de 5 calorieën die de rauwe wortel slechts bevat, ook calorieën van andere voedingswaren verbranden. 
 
Bovendien zijn wortelen zeer gezond (onder meer ook goed voor je ogen en huid).
 
Daarnaast serveer ik er ook scheuten en veldsla bij. Wist je dat veldsla één van de meest gezonde soorten sla is? Veldsla bevat uitzonderlijk veel omega 3 (dit is goed voor je hart-en vaten en bovendien worden de hersenfuncties bevorderd). 
 
Ik moet je hierbij niet vertellen dat deze salade geen enkel werk inhoudt en dus ideaal is om te eten op je werk.
 
Ingrediënten:
– 200 gr rauwe versneden wortelen
– kerstomaatjes rauw in 2 gesneden 
– 4 à 5tal sneetjes kipfilet
– veldsla
– scheuten 
– mayonaise (liefst zelfgemaakte uiteraard)
– peper en zout
 
Smakelijk! 
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s