Gastblogger Emma deelt ontbijtje Bananen-bloedsinaasappelijs met haver en yoghurt

bloedsinaasappel2bloedsinaas1

Mijn liefste zus Emma schrijft voor mijn lieve bloggers onderstaand artikel met een lekker ontbijtje gemaakt van bananen-bloedsinaasappelijs, haver, yoghurt, confituur en stukjes bloedappelsien:

Emma:

De laatste tijd is het nogal van ‘druk, drukker, drukst’. Dus tijd voor grootse ontbijtjes zit er niet altijd in. Maar soms moet je het jezelf eens gunnen. Weg uit de dagelijkse sleur en, ook al heb je duizend andere dingen aan je hoofd, eens de tijd nemen. Tijd voor het maken van een echt lekker ontbijtje. En vooral: de tijd nemen om ervan te smullen (want het maken is uiteindelijk niet zo veel werk), in de plaats van rap, rap het voedsel op te slokken en terug aan het werk te gaan.
Het weekend is – voor mij – het i-de-ale moment om te genieten van een ontbijt of brunch. Geen stress dat ik te laat zal zijn op school. En voor dit weekend had ik iets nieuws in petto, iets dat ik nog nooit geprobeerd had. En ik heb vrijdagavond al de eerste stapjes gezet richting de volgende ochtend.

Ik presenteer u hier: Mijn bananen en bloedappelsien ijs met daarbij haver, yoghurt (met een vleugje mamaconfituur) en nog billetjes bloedappelsien. Nogmaals een bewijs dat gezond en natuurlijk ongelooflijk lekker is!

Ingrediënten voor 1 persoon
• 1 banaan uit diepvries
• 2 bloedappelsienen (bij mij waren het wel kleintjes)
• havermout (hoeveelheid afhankelijk van honger)
• yoghurt
• eventueel: confituur of frambozencoulis

Voorbereiding:
De dag voordat je van dit ontbijtje wil genieten zal je al een kleine voorbereiding moeten treffen: het invriezen van schilletjes bananen.
De volgende dag haal je de bevroren banaan uit je diepvries. Je steekt ze in de blender of in een pot, samen met de stukken van één bloedappelsien. En mixen maar, tot een smeuïge massa.
Vervolgens moeten we alleen nog maar de overige ingrediënten samenvoegen. Ik koos voor haver en yoghurt met wat coulis, want alles bij elkaar gemengd is waarlijk een heerlijke combinatie. Je neemt dus de gewenste hoeveelheid ijs, daarbij doe je wat havermoutvlokken, enkele stukjes sinaasappel van de tweede bloedappelsien en wat yoghurt, met daarop coulis of confituur. De confituur die ik erop deed werd gemaakt door mijn mama, van frambozen en met een minimale hoeveelheid suiker.

Opmerking: Deze variant op het ijs is slechts één van de vele. Met de banaan als basis kan je van alle soorten ijs maken. Probeer maar eens wat cacaopoeder te voegen bij de stukjes banaan voor je aan het mixen gaat. Bloedappelsien is slechts één van de vele soorten fruit die je erbij kan voegen. Rood fruit is ook enorm lekker, of een gewone appelsien.
It goes further than you can even dream of.
En nu, aan de slag!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Lieve Vanschoubroek schreef:

    Hoe leuk is het om mama te zijn van onder meer ( want ik heb ook nog 2 zonen) 2 dochters die creatief zijn in de keuken! Ik ben al benieuwd naar de volgende recepten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s