havermout met rode vruchten en confituur

havermoutrodevr

De rode vruchten zijn terug in het land! Vanaf deze week maak ik dan ook wekelijks dit ontbijtje klaar nu het heel eenvoudig, snel, gezond en lekker is.

Ingrediënten en bereiding:

– havermout in een bord doen en er melk over gieten totdat de havermout net onder staat (liefst almondmelk maar je kan ook gewone melk gebruiken)

– in de microgolfoven tot de havermout de gewenste warmte heeft bereikt (en de havermout met de melk een papje is geworden, hoe langer in de microgolfoven hoe minder vloeibaar)

– rode vruchten toevoegen (hoeveelheid naar wens) en een lepeltje frambozenconfituur (ik gebruik zelfgemaakte die heel weinig suiker bevat).

Smakelijk

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. brigitte schreef:

  Hallo, welke havermout gebruik je hiervoor. Ik heb eens bio gekocht en de havermout was nog hard. Moet je de avond ervoor in water zetten? groetjes, Brigitte

  1. klarastorme schreef:

   Hey Brigitte,

   Ik gebruik gewoon de havermout van Quaker (te vinden in de meeste supermarkten) (tenzij dat het glutenvrije havermout moet zijn, dan ga je best naar de biowinkel).

   Je moet niets doen de avond voordien: gewoon in de ochtend voldoende melk gebruiken en voldoende lang opwarmen in de microgolfoven.
   Als je de pap liever koud dan warm eet, kan je de melk ook al de avond voordien bij de havermout doen en een nachtje in de koelkast zetten, dan is de pap ook zacht.

   groetjes

 2. Emma schreef:

  Heb het deze ochtend gegeten en het is waarlijk overheerlijk 😮
  Mijn nieuwe favoriete havermoutpapje 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s