Worteltjes met vol-au-vent

on

volauvent

Het vol-au-vent receptje is dit van Jeroen Meus maar ik heb er wel meer champignons aan toegevoegd (recept zie: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/vol-au-vent). Ik serveer er een beetje puree bij maar vooral heel veel worteltjes !

Bereiding van de worteltjes:

– 2 sjalotjes en 2 teentjes look fijnsnijden en bakken in olijfolie;

– wortelen schillen en in staafjes snijden en meebakken in de olijfolie;

– een scheut water in de pot met de wortelen gieten waarin de worteltjes kunnen verder garen tot het water volledig is uitgekookt (door geen water af te gieten maar volledig te laten uitkoken, bewaar je meer vitaminetjes) (begin dus met het toevoegen van een heel klein beetje water en wanneer dit water volledig is uitgekookt en de worteltjes nog niet slap genoeg zijn, voeg je opnieuw een scheutje water toe enzoverder tot de worteltjes voldoende gaar zijn);

– kruiden met peper, zout, komijn en tijm.

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s