Lunch: gegrilde groentjes met humus en salade

humus

Mijn lievelingslunch op dit moment: gegrilde groentjes met humus en salade! Maak veel gegrilde groentjes en een grote portie humus de avond voordien en je hebt zeker een lunch voor drie dagen!

Tijdens je lunchpauze hoef je enkel nog de ingrediënten op een bord te verzamelen (dit gerecht eet je koud dus je hebt ook geen microgolf nodig).

De avond voordien gril je groentjes in een grilpan met wat olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden (ik koos voor aubergine, courgette en paprika).

De avond voordien maak je ook de humus klaar: basisrecept is 400 gr uitgelekte kikkererwten blenden met 1 teentje look, 1 eetlepel tahine, het sap van 1 limoen, zeezout, een goeie scheut olijfolie en een klein beetje lauw water (hoe beter de blender, hoe beter de humus, met een gewone mixer gaat dit niet lukken. ik gebruikte een thermomix). De humus kan je vervolgens pimpen naar wens (ik gebruikte deze keer paprikapoeder en komijn).

Op je werk serveren met een salade met tomaatjes (ik deed er ook nog een dressing op van een beetje olijfolie, peper, zout en wat verse kruiden).

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s