Eend met rode biet, spinazie en puree

rodebiet

Vandaag een gerechtje met rode biet op het menu, één van de gezondste voedingsmiddelen die je kan eten!

Rode biet ontgift je lichaam (en maakt zo komaf met bleekheid, vermoeidheid en bloedarmoede). Bieten zuiveren het bloed en de lever. Rode bieten bevatten daarnaast heel wat krachtige antioxidanten (die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en dus ook tegen kanker). Bovendien zouden ze helpen in de strijd tegen een depressie (omwille van de erin aanwezige tryptofaan dat een aminozuur is waaruit ons lichaam uiteindelijk serotonine, een stof die als een natuurlijk antidepressivum werkt, kan produceren). Tot slot is rode biet ook goed voor zwangere vrouwen nu deze veel foliumzuur bevat.

Ingrediënten:

1 eendenborst met vel

4 à 5 rode bieten

Laurier, tijm, peper, zeezout, olijfolie, aceto balsamico

3 sjalotjes

300 gr spinazie

3 teentjes look

Aardappelpuree

 

Bereiding:

Schil de rode bieten en snij ze in blokjes; doe ze in een ovenschaal en overgiet ze met olijfolie en een scheut aceto balsamico; kruiden met peper, zeezout, tijm en laurierblaadjes; pel en snij de sjalotjes in drie en voeg ze toe aan de ovenschotel; de ovenschotel in een op 160 graden voorverwarmde oven gedurende 60 minuten.

Intussen maak je de aardappelpuree volgens eigen recept.

Intussen maak je ook  de spinazie: 3 teentjes look fijnsnijden en bakken in olijfolie; de spinazie wassen en bij de look doen tot de spinazie geslonken is; zet opzij.

Bak de eend: de velkant kruiden met peper en zout; met de velkant naar beneden in een kleine aanbakpan leggen (zonder toevoeging vetstoffen!) en gedurende acht minuten laten bakken (laatste 3 minuten vuur iets zachter zetten zodat het vel niet aanbrandt); intussen de niet-velkant kruiden met peper en zout; nadien twee minuten bakken op de niet-vel kant.

Alles opdienen.

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s