Boekweitpasta bolognaise

imageVandaag had ik echt geen tijd om te koken (wat extra werken want ik vertrek bijna op reis!). Op zulke dagen, haal ik graag wat van mijn bolognaisesaus uit de diepvries (als ik bolognaisesaus maak, maak ik altijd veel te veel en vries ik deze in per eenpersoonsportietjes). Mijn bolognaisesaus (zie https://klaraskitchenblog.com/2015/01/05/speltspaghetti-bolognaise/ ) zit boordevol groenten en als je dit dan nog eens combineert met een gezonde soort pasta, heb je een zeer degelijke maaltijd binnen. Mijn voorraadkast zit vol met gezonde vormen van pasta. Vandaag koos ik voor boekweitpasta.

Boekweit lijkt op een graan maar is eigenlijk een plant. Boekweit is goed voor de bloedvaten (tegen last van hoge bloeddruk), zit boordevol vezels (wat o.a. goed is tegen darmkanker) en bevat lignanen (wat borstkanker tegengaat).

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s