Courgetti met tomatencompote en pecorino (Meus)

image

Ik kan niet anders dan dit heerlijk courgetti-recept van Jeroen Meus te delen. Het is gewoon te heerlijk. Ik moest wel alle ingrediënten maal twee doen om voldoende te hebben (I ❤ groentjes !!) en sommige zelfs maal drie. Hierbij mijn ‘aangepast’ recept (ik gebruik ook nog wat meer kruiden want courgetti heeft wel flink wat kruiding nodig). Ik laat de olijven achterwege aangezien ik geen grote fan ben van olijven en ik vind dat deze snel overheersen (maar ze zijn uiteraard wel gezond) maar feel free uiteraard… .

Ingrediënten voor twee personen:
– 12 tomaten
– 5 sjalotjes
– 4 teentjes look
– Goeie scheut xeresazijn
– Olijfolie, peper, zout, pili-pili, provençaalse kruiden
– 4 à 5 courgettes
– Pijnboompitten (hoeveelheid naar wens: ik gebruik een heel zakje voor twee personen want ik ben een hele grote fan van pijnboompitjes die ook heel gezond zijn en een verzadigd gevoeld geven)
– Pecorino blokje
– Verse basilicum

Bereiding:
– maak de tomarencompote: snij licht in de tomaten en blancheer in kokend water zodat je de tomaten gemakkelijk kan ontvellen; ontvel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes; snij 3 sjalotjes en 4 teentjes look fijn en bak aan in olijfolie; voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout, pili-pili, provencaalse kruiden en xeresazijn; laat pruttelen op middelmatig vuur.
– Gebruik een spiraalsnijder om van de courgettes slierten te maken; kook deze kort in kokend water met zout en giet af; neem een aanbakpan en doe hierin olijfolie en twee fijngesneden sjalotjes; bak hierin de courgetti kort aan (vnl. zodat het water dat nog in de courgetti zit nog wat verdampt).
– Rooster de pijnboompitjes in een pan (verstof is niet nodig).
– Serveer de courgetti met de tomatencompote, verse basilicumblaadjes, flink wat pijnboompitjes en rasp hierover flink wat pecorino.

Smakelijk !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s